COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Hatch sa 3 vrata – zelene boje – točkovi i gume MINI Hatch sa 3 vrata – zelene boje – točkovi i gume

MINI ORIGINALNI TOČKOVI I GUME S OZNAKOM ZVEZDICE.

Prilagodite svoju vožnju izborom jednih od najuzbudljivijih MINI originalnih komplet točkova. Potrebno je da se osećate bezbedno kada istražujete nešto novo, a mi smo vam obezbedili širok izbor MINI originalnih komplet točkova. Bolje od ostalih, ove gume su savršeno skrojene da izvuku najbolje iz svakog pojedinačnog MINI modela i vašeg stila vožnje. Nabavite pneumatike koje odgovaraju sezoni i ostvarite optimalno prianjanje za teren po kome vozite. Uz naše pneumatike sa zvezdicama vodećih proizvođača uvek ćete se osećati izuzetno bezbedno na putu. Svi točkovi se isporučuju montirani, izbalansirani i spremni za upotrebu.

KOMPLET ZIMSKIH TOČKOVA.

MINI originalni zimski komplet točkova nude garanciju kvaliteta i sigurnosti. Razvijeni u bliskoj saradnji sa vodećim proizvođačima i strogo testirani da bi optimizovali prianjanje vašeg MINI-ja na putu, idealno su usklađeni sa konceptom vozila svakog pojedinačnog modela. Poznati i kao pneumatici za sneg, MINI zimske gume i točkovi se toplo preporučuju za područja gde temperatura pada ispod +7°C – čime se vašem vozilu obezbeđuje sigurnost na putu uz bolje kočenje i prianjanje u svim uslovima.

PRIANJAJTE SA LAKOĆOM.

Kada temperatura padne, guma letnjih pneumatika se stvrdne i ne može više da pruža optimalne performanse. Zato je 7°C preporučena temperatura za prelazak na zimske pneumatike. Zahvaljujući specijalnoj mešavini gume, zimski pneumatici obezbeđuju maksimalno prianjanje, optimizovan odziv na kočenje i izuzetan nivo performansi i bezbednosti na putu – čak i po najhladnijem vremenu.

MINI zimski komplet točkova nudi najbolje moguće performanse i sigurnost:

MINI točkovi – zimske i letnje – priajanje i šare

Kočioni put sa dubinom gazećeg sloja (mm) u vlažnim uslovima:

Kočioni put sa dubinom gazećeg sloja (mm) u mokrim uslovima

KOMPLET LETNJIH TOČKOVA.

MINI JCW– grad – letnji komplet točkova MINI JCW– grad – letnji komplet točkova

Kada dođe leto, najlepše je napuniti svoj MINI, stavite naočare za sunce i krenuti na put. Sa svetom pod vašim točkovima, vaš MINI nudi beskrajne mogućnosti svakog dana. Očekuju vas novi putevi. Nova mesta za otkrivanje. Nove uspomene. MINI Originalni točkovi i gume su tu s ciljem da maksimiziraju vaše uživanje i da vam pomognu da stignete do odredišta s stilom i bezbednije – bilo da ste sportski entuzijasta ili samo volite avanture u prirodi.

KVALITET SA KOJIM SE MOŽE VOZITI.

Dodavanje MINI originalnih točkova, guma i dodatne opreme vašem MINI-ju je kao nanošenje završnih poteza četkicom na sliku. Uzmite kao primer MINI plutajuće poklopce felne – one savršeno zaokružuju čitav utisak pretvaranjem kul originala u pravo MINI remek-delo.

KVALITETNE GUME SA ZVEZDICAMA.

MINI točkovi – gume – prednosti guma označenih sa zvezdicom MINI točkovi – gume – prednosti guma označenih sa zvezdicom

MINI originalni komplet točkova opremljen isključivo gumama sa zvezdicama pruža garanciju kvaliteta i sigurnosti. Razvijeni su u bliskoj saradnji sa vodećim proizvođačima kao što su Goodyear, Dunlop, Pirelli i Bridgestone i strogo su testirani kako bi optimizovali prianjanje vašeg MINI-ja na putu.

UKRATKO O PREDNOSTIMA.

SKROJENE PO MERI.

Svi MINI originalni točkovi i gume su specijalno razvijeni da pružaju osećaj kartinga i da odgovaraju stilu svakog pojedinačnog MINI modela.

TESTIRANE.

Svaka guma je prošla stroga testiranja sa do 50 različitih kriterijuma kvaliteta (EU oznaka za gume zahteva usklađenost sa samo tri kriterijuma).

SPORTSKE.

Gume su savršeno usklađene sa komponentama vešanja i prilagodljivim sistemima za maksimalno prianjanje i performanse.

BEZBEDNE.

Gume sa oznakom zvezdice odlikuju se visokom izdržljivošću, vrhunskim bezbednosnim ocenama i najsavremenijom run-flat tehnologijom.

EKONOMIČNE.

Sistematsko korišćenje specijalnih materijala smanjuje potrošnju goriva i nivo buke.

RUN FLAT TEHNOLOGIJA.

Run-flat tehnologija vam omogućava da nastavite da vozite svoje vozilo do 80 km pri maksimalnoj brzini od 80 km/h, čak i ako gumama padne pritisak. To znači da ćete biti sigurni i da će vam ostati udobno. To takođe znači da vam nije potreban rezervni točak jer možete jednostavno da se odvezete do sledećeg MINI servisa. Ovim se smanjuje težina vozila i obezbeđuje više prostora za prtljag i sportsku opremu.
Bez run-flat tehnologije:
MINI točkovi i gume – gume bez run-flat tehnologije
Sa run-flat tehnologijom:
MINI točkovi i gume – run-flat tehnologija

SARADNJA SA VODEĆIM PROIZVOĐAČIMA.

MINI točkovi su projektovani i testirani da optimizuju performanse i prianjanje vašeg MINI-ja. Bez obzira da li vašem MINI-ju treba Goodyear, Dunlop, Pirelli i Bridgestone ili neki drugi vrhunski brend, 'Zvezda' na bočnoj strani znači da je guma odobrena za MINI i da će vam pružiti najbolje iskustvo tokom vožnje jer je posebno napravljena za vaš MINI i proizvedena u skladu sa MINI standardima. Gume sa oznakom zvezdice testirane su prema 50 različitih kriterijuma kvaliteta grupisanih u šest glavnih oblasti: svojstva vožnje, bezbednost, habanje, efikasnost, udobnost i sportsko ponašanje.

MINI točkovi – mini osiguranje guma – pokriće MINI točkovi – mini osiguranje guma – pokriće

MINI OSIGURANJE GUMA.

U nesrećnom slučaju da se vaše gume oštete, bilo slučajno ili namerno, MINI osiguranje pneumatika može da vam pomogne da nadoknadite neočekivane troškove popravke ili zamene, bez obzira na starost vašeg vozila.

MINI osiguranje guma nudi sveobuhvatnu zaštitu od:

  • Oštećenja izazvanih šiljastim predmetima kao što su ekseri i komadići stakla
  • Štete izazvane udarcem o ivičnjak (prilikom parkiranja)
  • Vandalizma
  • Krađe

MINI osiguranje guma obezbeđuje 100% nadoknadu troškova oštećenja guma u prvoj godini, 75% u drugoj godini i 50% u trećoj godini.*

 

*MINI osiguranje guma važi za sve pneumatike označene zvezdicama i komplet točkove kupljene u vašem MINI servisnom centru. Pored toga, MINI osiguranje guma važi za sve originalno opremljene pneumatike montirane na automobile koji su kupljeni kod MINI-ija i registrovani od marta 2020. godine. Naplatci i troškovi rada su isključeni. Za dalje informacije o MINI osiguranju guma kontaktirajte svog MINI servisnog partnera ili proverite uslove i odredbe osiguranja. MINI osiguranje guma je proizvod Allianz Versicherungs-AG-a.

PROIZVODNJA.

Ovde počinje putovanje.

Ne želimo da ponovo izmislimo točak, već da ga dovedemo do savršenstva. Ovaj duh je živopisan u svakom originalnom MINI točku. Svaki točak je odraz naših visokih zahteva u pogledu izdržljivosti i ograničenja dinamičkog, statičkog i simulacionog testiranja koja prevazilaze zakonske zahteve. Rezultat je točak visokog kvaliteta na koji se možete osloniti u svakoj situaciji – elegantan u stilu, beskompromisan u suštini.

Originalni MINI točkovi su liveni od rastopljenog aluminijuma. Tečni metal se puni u kalup gde se hladi pre nego što se ukloni, striktno praćen najnovijom kompjuterskom tehnologijom koja garantuje visok kvalitet naših točkova. Ovaj proces livenja smanjuje troškove i omogućava visok stepen preciznosti i slobode dizajna. Liveni točkovi su male težine i velike krutosti.

U procesu kovanja, točak se kuje od čvrstog komada aluminijuma. Vrhunska opcija je glodanje celog dizajna krakova nakon kovanja osnovnog materijala. Kovani aluminijumski točkovi su 10 do 20 procenata lakši od aluminijumskih livenih točkova i omogućavaju delikatniji dizajn krakova.

Formiranje cilindričnog toka je proces formiranja pritiska. Dok se okreće, pritisak se primenjuje na unutrašnju cev livenog točka. Ovaj proces rasteže i sabija aluminijum, što povećava zateznu čvrstoću i omogućava postizanje naročito male debljine zida na koju ide felna. Rezultat je veoma lagan i snažan točak sa značajnim prednostima u pogledu otpornosti na udarce, izduženja i nosivosti.

Ova metoda se takođe može koristiti za kovane i livene točkove. Ovde se nestrukturno relevantna masa na točku smanjuje mašinskom obradom materijala sa krakova. Ovo dodatno smanjuje težinu točka i obezbeđuje vrhunske stilske efekte, jer podrezivanje između spoja krakova i baze točkova daje dizajnu naplatka trodimenzionalni izgled.

Bez obzira na to koje proizvodne tehnologije se koriste, površine originalnih MINI točkova od lakih legura mogu se obraditi na različite načine. Osnovna metoda – premazivanje prahom – čini točak otpornim na faktore okoline kao što je korozivna so za odmrzavanje. U prošlosti su felne od lakih legura često bile farbane u srebrnu boju sa prozirnim lakiranim premazom. Danas, BMW portfolio uključuje brojne dizajne i prefinjenosti koje zahtevaju razrađen proces završne obrade.

STRUČNO ZNANJE.

MINI Dodatna oprema – profil – gume

MANJE BUKE, VEĆE ZADOVOLJSTVO PRILIKOM VOŽNJE.

Originalni MINI točkovi od lakih legura opremljeni su inovativnim gumama i imaju integrisano prigušivanje buke, što pruža odličnu akustičnu udobnost. Sloj pene na unutrašnjoj površini gume apsorbuje buku koju stvaraju vibracije unutar šupljine gume, koja je ispunjena vazduhom, što dovodi do toga da deluje kao rezonator. Ovo dovodi do značajnog smanjenja nivoa buke od guma koja dopire do kabine.

PRAVO KROZ VETAR.

Aerodinamički optimizovani točkovi od lake legure doprinose laganoj konstrukciji i smanjuju otpor vazduha, dodatno povećavajući efikasnost vašeg MINI-ija. Njihove uglavnom zatvorene površine dovode do efektivnog smanjenja količine vazdušne turbulencije koja se stvara oko točkova. Air Performance točkovi pomažu u smanjenju otpora na veoma inovativan način i objedinjuju optimizovane aerodinamičke osobine sa sofisticiranim osećajem sportske elegancije.

MINI Countryman – offroad – točkovi i gume
MINI Dodatna oprema – oznaka – gume

ŽIG KVALITETA.

Ovim se olakšava upoređivanje performansi guma kada donosite odluku: Od 1. maja 2021. godine, sve gume koje se prodaju u EU imaju novu oznaku koja ukazuje na usklađenost sa standardima EU u pogledu potrošnje goriva, priajanja na mokrom putu i emisiji buke.

MINI PROMENA GUMA I SERVIS.

Naši MINI serviseri mogu da vam pruže savete o idealnom izboru točkova i pneumatika sa MINI zvezdicama za vaše vozilo. Samo su ove gume u skladu sa MINI-jevim strogim standardima kvaliteta. Podrazumeva se da takođe menjamo, testiramo, servisiramo i skladištimo vaše točkove. Bez obzira da li tražite rezervnu gumu ili komplet točkova, MINI servis za točkove i gume uvek nudi prvoklasne proizvode i profesionalne savete. Pružite svom vozilu nežnu brigu koju zaslužuje. Počastite se MINI servisom u MINI servisnom centru.

MINI točkovi i gume – promena guma i servis MINI točkovi i gume – promena guma i servis

#HereWeGo Hvala celoj MINI zajednici na sjajnim slikama!