POVRATAK IKONE.

NEKE STVARI VREMENOM POSTAJU BOLJE.

asd


Na pragu devedesetih sjajna svetlost jednog malog automobila, onog koji je bio okosnica britanskih klasika, koji je prikazan u bezbroj filmova snimljenih u Velikoj Britaniji, onog kojeg su vozile slavne rok zvezde i koji javnost volela, počelo je da se smanjuje. Dominacija MINI-ja, kao ikone kulture i legendarnog malog automobila, bila je dovedena u pitanje. Kompanija koja je bila poslednji vlasnik ovog brenda bila je zaslužna za povećan broj proizvedenih vozila, ali su se ujedno pojavili ozbiljni problemi sa kvalitetom. Iako je ostao voljen, izgubio je mnogo svog dragocenog imidža.

 

 

asd

(prvi MINI koji je sišao sa proizvodne trake)

 

Usredsređujući se na izvrstan kvalitet i samu srž brenda, uz pažljivo osvežavanje ikoničnog dizajna, Mini je 2001. godine ponovo lansiran kao vrhunski brend pod BMW Grupacijom. Nepotrebno je reći da je dolazak "novog" MINI-ja, čiji naziv se sada piše velikim slovima, imao popriličnog uticaja.

 

Zadržavši svoj originalni duh, MINI se vratio kao premijum ali urban, impresivan i uzbudljivo razigran. Novi MINI značio je "pun gas" i ponovni veliki proboj svog ikoničnog, klasičnog, karting dizajna. Ostajući veran svojim legendarnim korenima, ali interpretiranih na potpuno svež, moderan način za novi milenijum, MINI se još jednom uvukao u "zeitgeist"* (*koncept u nemačkoj filozofiji 18 i 19 veka, sa značenjem „duh vremena“ što u ovom slučaju označava MINI kao dominantnu karakteristiku jednog perioda u svetskoj istoriji).

 

Pet novih automobila je proisteklo iz originalnog Minija. Svako vozilo bilo je prilagođeno sve fleksibilnijim zahtevima, ali i promenama navika u vožnji njihovih vlasnika. Najvažniji model - Hatch sa troja vrata kombinuje ni sa čim uporedivo "go-kart" upravljanje i spušteno ogibljenje, pružajući jedinstveno MINI uzbuđenje u vožnji gradskim ulicama. Druželjubivi MINI sa petora vrata bio je idealan za zbližavanje puno prijatelja tokom vožnje. Sa svojim robusnim pogonom na sva četiri točka, MINI Countryman proširio je MINI-jeve vidike i izvan grada. MINI Clubman predstaviljao je ikoničan, šarmantan i sofisticiran stil, zajedno sa MINI kabrioletom, koji je napravljen za ljubitelje sunca i ljubitelje uzbuđenja, koji se ne plaše da se istaknu.

 

Mali automobil sa velikim srcem ne miruje - savremenu tehnologiju je sada bez problema uključio u svoje aplikacije i unutrašnje funkcije.

 

S daljim razvojem, mala legenda tek počinje svoje najnovije putovanje.